Foto: Dragana Udovičić

“Nema pozitivnih i negativnih likova, nema borbe dobra i zla. Imamo stvarne ljude u očajničkom naporu da izbalansiraju karijeru i životne ambicije, s jedne, i obaveze prema bliskim ljudima, s druge strane”, reči su kojima je reditelj Slobodan Skerlić najavio svoj najnoviji komad koji će večeras premijerno biti izveden u Beogradskom dramskom pozorištu.

Predstava se bavi problemima raspada braka, starateljstva i rodnih uloga, upravo čime se bavi knjiga Ejveri Kormana i istoimeni film. No, reditelj ističe da prilikom rada nisu ulazili u dijalog i oslanjali se na film.

“Radili smo našu priču. Nismo se upuštali ni u kakve relacije sa filmom. Nismo to doživljavali kao opterećenje. Radili smo svoj posao”, kaže reditelj i zaključuje: “Predstava je redukovana na temelj – dve daske i puno strasti. Troje glumaca jako blizu publici, ne igraju samo uloge, nego stvaraju čitav svet u kojem se predstava dešava uz apsolutni minimum pomoćnih sredstava. U radioničkom procesu ćemo istražiti koliko su problemi kojima se pre 45 godina bavio Ejvori Korman u međuvremenu ostali aktuelni. A jesu!

Prva repriza komada u kome igraju Andrija Kuzmanović, Nada Macanković i Marija Pikić – zakazana je za 16. jun.