Home ART & CULTURE Kris Hemsvort piše memoare

Kris Hemsvort piše memoare

Kris Hemsvort se nada da će ovekovečiti svoje nasleđe u memoarima nakon što je otkrio da je genetski predodređen za Alchajmerovu bolest

57
0
Printskrin: youtube.com/@marvel

Australijski glumac Kris Hemsvort je snimao dokumentarnu seriju “Limitless” kada je saznao da je ima između osam i 10 puta veću šansu da oboli od Alchajmerove bolesti nego opšta populacija. Kako je strane medije otkrio jedan njegov prijatelj, to otkriće ga je inspirisalo da napiše memoare.

“Njegova najveća briga bila je njegova porodica i saznanje da će doći dan kada će njegova deca brinuti o njemu. To mu je dalo mnogo dublju perspektivu života. Kris je počeo da beleži ideje za svoju knjigu posle svog 40. rođendana prošlog avgusta, ali stvari nisu bile tako ozbiljne sve do prošle nedelje, kada je angažovao jednog od najboljih književnih agenata LA-a”, rekao je neimenovani prijatelj Krisa Hemsvorta za Woman’s Day magazine.

Kris Hemsvort je navodno potpisao ugovor sa Metom Martinom iz Agencije za kreativnu umetnost (CAA), koja ima reputaciju po kupovini i prodaji scenarija. Prijatelj je rekao da će holivudski glumac zaposliti CAA pisca iz senke da pomogne u pisanju knjige.

“On ne želi da ovo budu još jedan dosadni memoari slavnih, niti planira da oda tajne slavnih, ali želi da priča o svojoj ulozi savremenog tate i očuvanju zdravlja.”

Australijski glumac ne planira da se uskoro povuče, ali polako usporava. Objašnjavajući razlog zašto je odlučio da smanji projekte koje preuzima, Kris je rekao za ET 2023. godine: “Želeo sam da odem jer radim 10 godina i imam troje dece sa kojima želim da provedem više vremena.

“Dugo sam trčao od projekta do projekta, samo da izbegnem da ne budem nezaposlen ili taj strah da je to poslednji posao koji ću dobiti”, rekao je Kris Hemsvort. On je rekao prošle godine za Vanity Fair da ne govori o penzionisanju na bilo koji način, već da ima bolji vođen pristup stvarima.

U istom intervjuu, Hemsvort je otkrio da je u većem riziku od Alchajmerove bolesti nakon što je snimio epizodu o smrti za Disney+ dokumentarni serijal “Limitless”. Nakon što je za potrebe programa urađena krvna analiza, obavešten je da je između osam i 10 puta verovatnije da će razviti Alchajmerovu bolest nego opšta populacija, jer je on jedan od samo dva do tri procenta ljudi sa dve kopije gena APOE4.

Glumac je na vest o sopstvenoj predispoziciji za Alchajmerovu bolest reagovao tako što je počeo da vodi zdraviji način života. “Tačno, da nisam znao ove informacije, ne bih pravio promene koje sam napravio”, rekao je australijski glumac.

“Jednostavno nisam bio svestan ničega od toga, pa sam sada zahvalan što imam u svom arsenalu alate da se najbolje pripremim i sprečim da se stvari dogode na taj način.” Objasnio je i kako se sa tim emocionalno nosio. “Veoma brzo je to postala samozatajna vrsta šale, ako hoćete. Takav sam ja, moja porodica, ima smisla za humor.”

Kao rezultat toga, Kris živi u strahu da će razviti bolest i zaboraviti svoju ženu Elzu Pataki, kao i njihovu ćerku Indiju (10) i sinove blizance Sašu i Tristana (8). “Ideja da neću moći da se setim života koji sam doživeo, ili svoje žene, moje dece, verovatno je moj najveći strah”, rekao je on.

Kris, Elza i njihovo troje dece žive u vili od 30 miliona dolara u Broken Headu, u blizini enklave slavnih ličnosti Bajron Bej. Imanje poput tvrđave, koje se nalazi visoko iznad plaže Sedam milja, ima fiskulturnu salu, ostavu za batlera, ognjište, svlačionice i prostor za igru na otvorenom.