Printscreen: Youtube / Kamasi Washington

Voljeni džez multiinstrumentalista, kompozitor i vođa benda iz Los Anđelesa, Kamasi Vošington, najavio je svoj novi album “Fearless Movement” singlom “Prologue”. Kompilacija izlazi 3. maja za izdavačku kuću “Young”. Prethodni album ovog muzičara, “Heaven and Earth” izdat je 2018.

Autor navodno naziva svoj najnoviji projekat dance albumom iako nije tradicionlano elektronska muzika. “To nije doslovno,” rekao je u saopštenju za medije. “Ples je kretanje i izražavanje i na neki način isto je kao i muzika – izražavanje svog duha kroz telo. To je ono što ovaj album gura.”

Na novom albumu se nalazi pesma “The Garden Path“, koju je Washington izveo u emisiji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon 2022. godine. Novi projekat takođe ima doprinose muzičara Tanderketa, Teresa Martina, Patrisa Kvina, flautiste Andréa 3000, pevača Džordža Klintona Clintona, BiDžej D Čikago Kida, Di Smouka i drugih.

Nakon što je predstavio “Heaven and Earth” u junu 2018, Vošington je objavio i prateći EP pod nazivom “The Choice“. Nekoliko godina kasnije, objavio je svoju muziku za dokumentarac o Mišel Obama, “Becoming“. Treba spomenuti i nekolicinu projaekata sa Robertom Glasperom i Terasom Martinom, nazvanim “Dinner Party”.

Datume američke turneje pogledajte ovde.