Home MUSIC Metallica najavila drugu fazu reizdanja svojih albuma na vinilu

Metallica najavila drugu fazu reizdanja svojih albuma na vinilu

Prvih pet albuma je objavljeno oktobra 2023. godine

66
0
CREDIT: Press

Legendarni američki metal sastav Metallica je najavio drugu fazu serije ponovnog izdavanja svojih albuma na vinilu. Prvih pet albuma je objavljeno oktobra 2023. godine.

Ova faza serije sadrži ponovno izdanje Metallica albuma “Garage, Inc.”, “St. Anger”, “Death Magnetic” i “Hardwired… To Self-Destruct”. Albumi će biti štampani na jedinstvenom, ograničenom izdanju obojenog vinila.

Prvi će 5. aprila biti objavljen “Garage, Inc.” na 140g “Fade To Blue” vinilu. Prvi put objavljen 1998. godine, “Garage Inc.” je kompilacija obrada pesama, među kojima su “Turn the Page”, “Whiskey in the Jar” i “Die, Die My Darling”.

St. Anger” će izaći 3. maja presovan na 140g “Some Kind Of Orange” vinilu. Objavljen 2003. godine, on je jedini zvanični album grupe u tročlanom sastavu, sadrži naslovnu numeru, “Frantic” i „Some Kind of Monster“, što daje ime boji vinila.

Album “Death Magnetic” iz 2008. godine bio je nominovan za šest Gremi nagrada i osvojio je tri. Album, koji sadrži pesme “My Apocalypse”, koja je osvojila nagradu za najbolju metal izvedbu, “Cyanide” i “The Judas Kiss”, na “Magnetic Silver” 140 g vinilu biće objavljen 7. juna.

Poslednji u drugoj fazi reizdanja albuma grupe Metallica biće “Hardwired… To Self-Destruct“, koji će se pojaviti 5. jula na “Flame Orange” 140 g vinilu. Prvobitno objavljen 2016. godine, “Hardwired… To Self-Destruct” je označio najdužu pauzu grupe između albuma. Ploča je bila njihov šesti uzastopni studijski album koji je debitovao na prvom mestu američke Bilbord 200 liste.

Pesme “Hardvired”, “Moth Into Flame” i “Atlas, Rise!” se mogu čuti na onome što je Lars Ulrih naveo kao najbolji album grupe. Kako je objasnio 2020. godine, “Hardwired je onaj sa kojim imam najmanje problema, i onaj koji i dalje zvuči najreprezentativnije u mom trenutnom prostoru glave.”