Home MUSIC Lemi Kilmister dobija statuu u svom rodnom gradu

Lemi Kilmister dobija statuu u svom rodnom gradu

Statua će pokazati Lemija u njegovoj legendarnoj pozi sa svojom bas gitarom, kako peva prema podignutom mikrofonu

73
0
Printskrin: youtube.com/@motorhead

Lemi Kilmister, frontmen grupe Motorhead, dobiće statuu u Burslemu, gradu u kojem je rođen. Opisan kao “jedan od najprepoznatljivijih glasova u roku”, Lemi Kilmister je osnovao Motorhead 1975. godine i bio njegov pevač i basista do svoje smrti 2015. godine.

Planovima za statuu u Burslemu dato je zeleno svetlo, uprkos zabrinutosti policije Stafordšira koja je saopštila da u principu nema prigovor na statuu u čast “slavnog lokalnog sina”, ali je izrazila zabrinutost zbog obožavatelja, fudbalskih navijača ili kasnonoćnih veseljaka koji bi mogli da se penju na postolje da poziraju sa Lemijem. Oni su takođe izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da element statue za mikrofon bude podvrgnut krivičnoj šteti.

Odobrenje je dalo Gradsko veće Stouk-on-Trenta nakon što je Edvards pristao da poveća visinu postolja statue sa 2,5 m na 3 m, zbog zabrinutosti policije. Predloženi materijal za postolje je takođe promenjen iz poliranog crnog granita u peščar, kako bi odgovarao obližnjem Kvins teatru i bivšoj gradskoj većnici.

Bronzana skulptura od 2,25 metara biće postavljena na pijaci u gradu, kada se obezbede sredstva (50 hiljada funti). Statuu je dizajnirao poznati lokalni vajar Endi Edvards, koji je možda najpoznatiji po svojim statuama Bitlsima u Liverpulu. Što je najvažnije, statua će pokazati Lemija u njegovoj legendarnoj pozi sa svojom bas gitarom, kako peva prema podignutom mikrofonu.