Home MUSIC Metallica objavila profi video snimak pesme “Master of Puppets” sa koncerta u...

Metallica objavila profi video snimak pesme “Master of Puppets” sa koncerta u Minhenu

Tokom izvođenja pesme nebom su sevale munje

81
0
Printskrin: youtube.com/@RMAsAmateurFootage

Legendarni američki sastav Metallica je objavio profesionalne snimke sa svog koncerta na Olimpijskom stadionu u Minhenu, u Nemačkoj, koji je održan 24. maja. Njihov nastup je postao viralan zbog (ne)vremena koje je zadesilo koncert na otvorenom: usred jake kiše, dok je bend izvodio čuveni uvodni rif pesme “Master of Puppets”, nebo nad stadionom su parale munje, a bend je pokisao do gole kože.

Uz amaterske video snimke pesme “Master of Puppets”, koje su obožavatelji postavljali na društvenim platformama, obično je išao komentar kako im je to među najboljim doživljajima u životu. Na profi snimku, koji je objavila Metallica, vidi se i kako su se pod provalom oblaka proveli članovi benda: bubnjar Lars Urlih je svirao bez majce, Robert Truhiljo se sakrio ispod kačketa, Kirk Hamet je jedva solirao, a Džejms Hetfild je, uprkos kiši i ruci koja mu je krvarila, pokazao kako se ponaša frontmen jednog od najvećih bendova na planeti.

Nedavno je bubnjar Lars Ulrih govorio o uticaju serije Stranger Things koja koristi pesmu “Master of Puppets” tokom ključne scene u finalu četvrte sezone serije.

“Vidimo mnogo mladih od 13 do 14 godina koji dolaze po prvi put”, rekao je Ulrih. “Na našim koncertima uvek je postojao element odrastanja, a pogledajte samo fenomen ‘Stranger Things‘ prošlog leta. To je došlo niotkuda i odjednom se Metallica upoznala sa novom grupom mladih ljudi.”

Inače, u izvođenju pesme “Master of Puppets” za potrebe serije Stranger Things osim gitariste Kirka Hameta učestvovao je i Taj Truhiljo, mladi muzičar, basista sastava Suicidal Tendencies i sin basiste grupe Metallica Roberta Truhilja. Svojevremeno je ponosni tata na Instagramu napisao: “To je moj dečko! Ponosan sam na tebe, Taj! Prašenje pesme ‘Master of Puppets’ za finale serije Stranger Things i veliko hvala Kirku Hametu na pomoći!”

Metallica je trenutno na turneji koja podržava njihov najnoviji album, 72 Seasons iz 2023. godine. Kao deo nastupa, bend izvodi dva koncerta u svakom gradu sa različitim set listama i uvodima.

Foto: Tim Saccenti

Na drugom nastupu benda u Minhenu (26. maja), debitovali su sa “Inamorata”, pesmom sa albuma 72 Seasons, koja je ujedno i najduži snimak originalne pesme grupe Metallica u njihovoj diskografiji. Pesma traje nešto više od 11 minuta.

Čast za najduži snimak koji je Metallica napravila pripala je pesmi “Mercyful Fate”, koja je miks obrada koji odaje počast istoimenom danskom hevi metal bendu, a njeno trajanje od 11:11 za sekundu prevazilazi pesmu “Inamorata”. Pesma “Mercyful Fate” se nalazi na kompilacijskom albumu benda Garage Inc iz 1998. godine.