Home MUSIC Metallica konačno odsvirala uživo svoju najdužu pesmu “Inamorata”

Metallica konačno odsvirala uživo svoju najdužu pesmu “Inamorata”

Njihovi koncerti u Minhenu ostaće upamćeni po različitim stvarima

61
0
Foto: Tim Saccenti

Dok je proteklog vikenda Beograd tresla Rajmštajnmanija, nepunih hiljadu kilometara dalje, na Olimpijskom stadionu u Minhenu, legendarni američki sastav Metallica održao je dva koncerta. Prvi koncert, koji je održan u petak, 24. maja, između ostalog ostaće upamćen i po provali oblaka, koja je dobro natopila članove benda otežavajući im sviranje, kao i po munjama, koje su se pojavile u pravom trenutku, tokom pesme “Master of Puppets”.

Drugi koncert na Olimpijskom stadionu u Minhenu Metallica je održala u nedelju, 26. maja, po znatno lepšem vremenu. Međutim, i taj koncert će ostati upamćen, ali po tome što je Metallica tada prvi put uživo izvela njihovu najdužu studijsku pesmu “Inamorata”, koja se nalazi na njihovom prošlogodišnjem albumu 72 Seasons.

Jedanaestominutna pesma je izvedena otprilike na polovini nastupa. Džejms Hetfild je pesmu najavio rečima: “Ovu sledeću pesmu nikada ranije nismo svirali uživo. I, znate, u našem bendu ne prepoznajemo reč greška, jer nema grešaka, postoje samo jedinstveni trenuci koji se dešavaju, u redu? To je ono što treba da kažemo sebi. Pesma je sa albuma 72 Seasons — jedan je od mojih omiljenih, tako da će mi se svideti.”

Svetsku turneju Metallica nastavlja večeras koncertom u Milanu, a 1. juna nastupiće u Beču.