Home MUSIC Metallica proglasila pobednike takmičenja orkestara za marševe “For Whom The Band Tolls”

Metallica proglasila pobednike takmičenja orkestara za marševe “For Whom The Band Tolls”

Orkestri sa najboljim nastupima osvojili su muzičku opremu za svoj školski program, koju su obezbedili Metallica i njeni sponzori.

38
0
Foto: metallicamarchingband.com

Metallica je u aprilu 2023. godine izazvala orkestre za marševe na svim nivoima da osmisle najuzbudljivije, jedinstvene i impresivne performanse muzike legendarne hevi metal grupe. Metallica se udružila sa sponzorima kako bi pobedničkim srednjoškolskim i fakultetskim bendovima obezbedila sredstva za novu opremu za njihove muzičke programe. U okviru takmičenja “For Whom The Band Tolls”, Metallica je dozvolila orkestrima da besplatno koriste muziku grupe.

Na takmičenje se prijavilo preko 450 škola, a profesionalne sudije su suzile pobednike srednjih škola i univerziteta na pet finalista. Metallica je zatim odabrala konačne pobednike nagrada u svakoj kategoriji.

Takmičenje Metallica orkestara za marševe “For Whom The Band Tolls” obećava da će biti godišnji nacionalni izazov za orkestre za marševe svih nivoa da osmisle svoje najuzbudljivije, jedinstvene i impresivne izvedbe pesama benda. Više o samom takmičenju i kako su zvučali pobednički orkestri možete saznati na zvaničnom sajtu takmičenja metallicamarchingband.com.