Home MUSIC Prinsov film “Purple Rain” postaje mjuzikl na Brodveju

Prinsov film “Purple Rain” postaje mjuzikl na Brodveju

Scenska adaptacija biće zasnovana na originalnom scenariju iz filma iz 1984. godine.

49
0
Purple Rain album cover

Prinsov film “Purple Rain” je pre četrdeset godina osvojio Oskara za najbolju originalnu muziku i zaradio preko 100 miliona dolara na svetskim blagajnama. Film je učvrstio Prinsov status velike zvezde popa, a album sa muzikom iz filma je bio broj jedan u SAD 24 nedelje i prodat je u preko 25 miliona primeraka. Osim naslovne numere, na albumu su i pesme “When Doves Cry”, “Let’s Go Crazy” i “I Would Die 4 U”.

Film “Purple Rain” govori o muzičaru koji se nosi sa kućnim poteškoćama, muzičkim rivalstvom i romansom koja raste. Bio je to Prinsov debi na velikom ekranu.

Scensku adaptaciju Prinsovog filma “Purple Rain” iz 1984. produciraće Orin Volf, koji je prethodno vodio Tonijem nagrađenu adaptaciju “The Band’s Visit” na sceni i trenutno radi na pozorišnoj adaptaciji još jednog filma muzičke industrije, “Buena Vista Social Club”. Scenski mjuzikl biće zasnovan na originalnom scenariju koji su napisali Albert Magnoli i Vilijam Blin. Dodatni detalji produkcije biće objavljeni u narednim mesecima.

Prins je umro 2016. nakon karijere u kojoj je prodao preko 100 miliona ploča širom sveta. Ove godine na Brodvej stižu i mjuzikli sa pesmama Ališe Kiz, grupa Huey Lewis and the News i The Who.