Home MUSIC No Doubt na festivalu Coachella prvi put zajedno posle skoro 10 godina

No Doubt na festivalu Coachella prvi put zajedno posle skoro 10 godina

No Doubt su prvi put najavili ponovno okupljanje prošlog januara

47
0
Printskrin: youtube.com/@tamaman08

Legendarni sastav No Doubt se ponovo okupio prvi put posle skoro decenije na festivalu Coachella Koačeli u subotu uveče (13. aprila). O njihovim pripremama za festival već smo pisali.

Ska legende su izvele set od 16 pesama koji je uključivao iznenađujuće pojavljivanje Olivije Rodrigo i obradu pesme “One Step Beyond” grupe Madness. Rodrigo, koja je nedavno proglasila Gven Stefani iz sastava No Doubt “vrhunskim primerom” “prave umetnice”, pridružila se bendu za pesmu “Bathwater”.

Osim toga, No Doubt su izveli hitove kao što su “Hella Good”, “Don’t Speak”, “Spiderwebs” i “Just a Girl”, kao i obrade pesama “One Step Beyond” grupe Madness i “It’s My Life” sastava Talk Talk. Gven Stefani je posvetila izvođenje pesme “Simple Kind Of Life” svom bivšem mužu, Gevinu Rosdejlu.

No Doubt su prvi put najavili ponovno okupljanje prošlog januara, a njihova rezervacija za festival Coachella je otkrivena kasnije istog dana. Njihova rezervacija ima smisla, s obzirom na afinitet festivala Coachella za ponovna okupljanja (festival je ove godine rezervisao i ponovno okupljanje sastava Sublime, i pokušao je da pregovara o ponovnom okupljanju grupe Talking Heads).

Da li se onda može reći da je ska muzika spasila festival Coachella? To bi se moglo zaključiti ako ste gledali YouTube prenos festivala i pregledali reakcije korisnika društvenih mreža. Oni se u većini slažu da je sastav No Doubt imao izuzetan nastup proteklog vikenda, u velikoj meri zahvaljujući tome što je Gven Stefani “prava umetnica” kakva jeste, kao što reče Olivija Rodrigo.

Lana Del Rey je imala podeljenu reakciju publike, Doja Cat nije izvela neke od najvećih hitova, a publika je pokazala nepoštovanje prema grupi Blur tokom njihovog nastupa. Izgleda da su organizatori festivala izvukli pouku da klinci (a i oni stariji) vole da “skankuju”.

Međutim, osim festivala Coachella, malo je verovatno da će No Doubt imati još nastupa. U januaru je objavljeno da fanovi ne bi trebalo da “očekuju veliku turneju No Doubt”, jer bi to bilo u suprotnosti sa planovima Gven Stefani da promoviše svoj solo rad do kraja 2024. godine.