Printscreen: Youtube / RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Hristina – Bedem

Hristina Vuković je srpska i crnogorska kantautorka i psihološkinja. Učestvovala je u takmičenju “Iks Faktor Adria”. Svoj prvi album objavljuje 2023. godine pod nazivom “Bedem” u izdanju PGP RTS-a.

Lena Kovačević – Zovi me Lena

Lena Kovačević je srpska džez muzičarka, kompozitorka i tekstopisac. Nastupala je na brojnim takmičenjima i festivalima uključujući i muzički festival Egzit 2001. godine. Sa Bajagom je 2003. snimila jednu od pesama u filmu „Profesionalac“. U Beogradu je decembra 2009. izdala album pod nazivom „Dobar dan za pevanje“. Bila je član žirija, zajedno sa Vladom Georgievim i Sašom Miloševićem Maretom, na muzičkom takmičenju „Prvi glas Srbije“ koje je 2011. emitovano na Prvoj televiziji.

M.ira – Percepcija

Mira Maletković završila je arhitekturu, a tom profesijom bavila se u Italiji. Piše tekstove i melodije za svoje pesme. Na “Pesmi za Evroviziju” 2024. predstaviće se numerom “Percepcija”.

Bojana i David – No No No

Bojana Radovanović je učestvovala na mnogim nacionalnim i regionalnim muzičkim takmičenjima među kojima je i “Dečija Pesma Evrovizije” 2018. godine, kao i u “Pinkovim zvezdicama”. Bila je i deo grupe “Hurricaine Junior”, a ove godine se za PZE 2024. godine takmiči sa numerom “No No No”.

David Radosavljević je srpski pop pevač. Proslavio se kao dete u učešću u takmičenju “Pinkove zvezdice”.

Breskvica – Gnezdo orlovo

Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica je srpska pevačica. Svoj prvi sing “Utopia” objavila je sa tadašnjim partnerom Vojažem između 2019. i 2021. godine. Godine 2020. Breskvica i Vojaž osvajaju nagrade za najbolje Youtube zvezde na muzičkom takmičenju Music Awards Ceremony.

Iste večeri, Breskvica je bila nominovana i za nagradu u kategoriji najbolji novi izvođač.

Marko Mandić – Dno

Marko Mandić se od detinjstva bavi muzikom, a odmalena peva u horu. Objavio je zapaženu duetsku pesmu sa “Ujutru” sa Sarom Jo. Njegova pesma “Ramdagadam” bila je jedna od najslušanijih domaćih pesama.

Keni nije mrtav – Dijamanti

“Keni nije mrtav” je alternativni rok bend iz Kruševca, osnovan 2017. godine, a njeni članovi su gitarista i frontmen Mateja Đokić, basista Matija Pešić i bubnjar Sava Tomić.

Zorja – Lik u ogledalu

Zorica Pajić, poznatija kao Zorja, srpska je pevačica. Popularnost stiče po učešću u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”. Završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Posebno je bio zapažen njen video na Jutjubu kada je otpevala pesmu “Oj, Kosovo, Kosovo” i srpsku himnu “Bože Pravde”.