Home MUSIC Peaches uradila remiks za pesmu “Did I” britanke Romy

Peaches uradila remiks za pesmu “Did I” britanke Romy

Prošle nedelje, Peaches se pridružila Romy na sceni kako bi izvela ovu pesmu kao deo rasprodatog koncerta Romy, u Njujorku, u Knockdown Centru

40
0
Peaches i Romy / Foto: Vic Lentaigne

Kanadska pionirka elektronske muzike, Peaches, uradila je remiks za pesmu “Did I” britanke Romy, sa njenog univerzalno hvaljenog debi albuma “Mid Air” iz 2023. godine. Ovo je prvi put da su se dve umetnice, koje već dugo dele uzajamno poštovanje prema muzici ove druge, udružile na elektro remiksu koji sadrži ekskluzivni novi stih same Peaches.

U međuvremenu, prošle nedelje (29. marta), Peaches se pridružila Romy na sceni kako bi izvela ovu pesmu kao deo rasprodatog koncerta Romy, u Njujorku, u Knockdown Centru. Bio je to trenutak gde se kod Romy napravio pun krug, jer je njen prvi koncert ikada bio kada je prisustvovala nastupu Peaches uživo.

Govoreći o remiksu, Romy kaže: “Peaches je apsolutna ikona i inspirisala me je na mnogo načina tokom godina. Peaches koncert je bio jedan od prvih na koji sam ikada išla i nikada nisam zaboravila njenu energiju na sceni, njene tekstove, produkciju i kako neprestano pomera granice na bolje. Sa ovim projektom želela sam da proslavim queer dance muziku i nisam mogla da zamislim umetnika koji to bolje predstavlja od Peaches.

Peaches je dodala: “Čast mi je što je ona ne samo remiksovala “Did I”, već je dodala i stihove! Uvek smo imale veliko poštovanje jedna prema drugoj i ovo je bio savršen trenutak za saradnju.”