Home ART & CULTURE Producent filmske franšize “Pirati sa Kariba” želi da vrati Džonija Depa u...

Producent filmske franšize “Pirati sa Kariba” želi da vrati Džonija Depa u nov film

Svaki od pet filmova "Pirati sa Kariba" zaradio je više od 650 miliona dolara širom sveta

75
0
Printskrin: youtube.com/@DisneyMovieTrailers

Džeri Brukhajmer, producent filmova “Pirati sa Kariba”, pojasnio je kakvo je trenutno stanje Diznijeve avanturističke franšize. On je već u martu najavljivao da će potpuno ponovno pokretanje biti prvi film “Pirati sa Kariba”, jer je, kako je rekao, “lakše sastaviti jer ne morate da čekate određene glumce”. Ovo ponovno pokretanje sada je potvrđeno time što je pridružen scenarista Džef Nejtanson. Brukhajmer je ovu vest objavio u intervjuu za Entertainment Weekly.

Nejtanson je takođe napisao scenario za poslednji film “Pirati”, “Mrtvaci ne pričaju priče” iz 2017. godine, koji su režirali Joakim Roning i Espen Sandberg. Roning i Nejtanson, kao i Brukhajmer, ponovo su se okupili u novoj Diznijevoj biografskoj drami “Mlada žena i more”.

Brukhajmer je ponovo potvrdio da je plan da se “Pirati sa Kariba” ponovo pokrenu, što znači da sledeći film neće pratiti poznate likove iz franšize. To bi naizgled isključilo pojavljivanje Džonija Depa, čija je glavna uloga Džeka Speroua donela 4,5 milijardi dolara prihoda u prvih pet filmova “Pirata sa Kariba” na svetskim blagajnama. Depova budućnost kao Džeka Sperou ostala je pod znakom pitanja jer je i dalje uglavnom odsutan iz Holivuda nakon pravnih problema i njegovog suđenja za klevetu protiv Amber Herd 2022. godine. Međutim, Brukhajmer ga lično želi nazad.

“To je ponovno pokretanje, ali da je do mene, on bi bio u tome”, rekao je Brukhajmer. “Volim ga. On je dobar prijatelj. On je neverovatan umetnik i ima jedinstven izgled. On je stvorio kapetana Džeka. To nije bilo u planu, da on uzme malo od Pepea le Tvora, malo od Kita Ričardsa. To je bila njegova interpretacija Džeka Speroua.”

Printskrin: youtube.com/@DisneyMovieTrailers

Mediji su 2020. godine objavili da je Dizni bio u ranoj fazi razvoja dva filma “Pirati sa Kariba”: Reboot koji vodi Margo Robi i šesti film u originalnoj franšizi koju su napisali Kreg Mazin i Ted Eliot, od kojih je poslednji bio koautor prva četiri Filmovi “Pirati sa Kariba”.

Mazin je prošle godine rekao za Los Anđeles Tajms da je scenario za “Pirati sa Kariba 6” toliko čudan da je iznenađen što ga je Dizni potpisao, dodajući: “Mi smo ga predstavili i mislili da nema šanse da ga kupe, previše je čudno. A oni su pristali! A onda smo napisali fantastičan scenario i štrajk se desio i svi su čekali.”

Ostaje da se vidi da li je Nejtansonov scenario za ponovno pokretanje novi nacrt Mazina ili potpuno novi scenario. Margot Robi je rekla za Vanity Fair u novembru 2022. da Dizni nije zainteresovan za njen film koji je “više ženski”, ali Brukhajmer je rekao za Entertainment Weekly da misli da još uvek postoji budućnost za oba filma “Pirati sa Kariba”.

“To su dva različita filma”, rekao je Brukhajmer o budućnosti. “Nadamo se da ćemo oba napraviti, i mislim da se Dizni slaže da zaista žele da naprave i film sa Margo.”

Svaki od pet filmova “Pirati sa Kariba” zaradio je više od 650 miliona dolara širom sveta, a “Mrtvački sanduk” iz 2006. i “Na čudnim plimama” iz 2011. godine premašili su granicu od milijardu dolara.