Home MUSIC Rammstein po treći i četvrti put među Srbima – sve što treba...

Rammstein po treći i četvrti put među Srbima – sve što treba da znate o predstojećim koncertima na Ušću

Rammstein je u Srbiji prvi put nastupio 20. marta 2010. i drugi put 28. aprila 2013. godine, oba puta u Beogradskoj areni

259
0
Rammstein / Photo ©: Jens Koch

Rammstein, bend osnovan u Berlinu 1994. godine, u okviru svoje gotovo rasprodate evropske Stadion turneje 2024, održaće dva koncerta na beogradskom Ušću, 24. i 25. maja. Za njih se kaže da su rodonačelnici muzičkog žanra Neue Deutsche Härte (nova nemačka težina), koji spaja industrijske zvuke metala, gruv, kao i tehno i elektronske bitove.

Od prvog dana do danas, članovi benda su pevač Til Lindeman, gitare Ričard Krispe i Pol Landers, basista Oliver Ridel, bubnjar Kristof Šnajder, i klavijaturista Kristijan Flake Lorenc. Rammstein nije samo bend već i kulturni fenomen koji nastavlja da svojim nastupima, numerama i spotovima provocira, šokira i fascinira publiku širom sveta. Za 30 godina postojanja prodali su preko 20 miliona kopija svojih albuma i “naterali” fanove širom sveta da pevaju na nemačkom jeziku, koji, da budemo iskreni, njima savršeno leži.

Iako u nekim pesmama imaju delove na nekom drugom, Rammstein je ostao dosledan svom maternjem, nemačkom jeziku, koji nije baš najzastupljeniji u globalno popularnoj muzici. Svojevremeno je njihov pevač i tekstopisac Til Lindeman u intervjuu za Ultimate Guitar izjavio: “Ramštajn nikada neće napisati pesmu na engleskom jeziku, to je kao da tražite od Bude da ubije svinju”.

Ramštajn stiže u Beograd sa do sada neviđenom pirotehnikom, a prethodni koncerti na turneji (u Pragu i Drezdenu) su dali mali uvid u to šta očekuje posetioce njihovih beogradskih koncerata, sudeći po snimcima objavljenim na društvenim platformama.

Iz organizacije su ranije najavili da nas očekuje gotovo 600 različitih pirotehničkih efekata po koncertu, za čije je izvođenje potrebno oko hiljadu litara benzina i oko 60 kilograma likopodijuma po večeri. Najviši plamenovi idu do 20 metara u visinu, a da njihova temperatura dostiže i 600 stepeni! Plamenom, pored pirotehničara upravlja i pevač benda Til Lindeman, koji je licencirani potpaljivač plamena.

Beograd će doživeti gotovo tektonska pomeranja, budući da će jačina zvuka ići do nepojmljivih 2.040.000 vati! Naime, zvuk dolazi iz 170 LA12X pojačala, svako sa izlazom od 12 hiljada vati, što donosi ukupan izlaz od više od dva miliona vati.

Ovakav “hajp” za nastupom nekog stranog benda u Beogradu odavno nije viđen. U prilog tome govori i činjenica da su koncerti grupe Rammstein popunili sve hotelske kapacitete Beograda.

Interesovanje za nastupe sastava Rammstein se vidi u broju iznajmljenih soba, apartmana i hostela, kao i u višestrukom rastu njihovih cena. Kako prenose domaći mediji, samo dva dana pre održavanja prvog koncerta za najam apartmana u Jajincima na jednu noć, preko platforme Booking, moralo je da se izdvoji 117 hiljada dinara (ili skoro hiljadu evra)! Interesantno je da je, recimo, samo nekoliko dana kasnije, kada u Beogradu nema velikih događaja, za isti smeštaj potrebno je izdvojiti 12 hiljada dinara, odnosno 10 puta manje.

Očekuje se da će od predstojećih nastupa ove nemačke grupe, 24. i 25. maja na Ušću, glavni grad Srbije zaraditi između 15 i 20 miliona evra. Inače, članovi sastava Rammstein znaju i privatno da dođu u Beograd, o čemu smo već pisali.

Najvažnije informacije na jednom mestu za sve posetioce koncerta grupe Rammstein:

Nemački bend Rammstein održaće dva koncerta na beogradskom Ušću, 24. i 25. maja, a tokom dva dana očekuje se poseta više od 120 hiljada ljudi iz čitave Evrope, saopštio je Skymusic. Zbog loših vremenskih uslova, kapije Party Zone danas su otvorene u 13 časova, sat vremena kasnije nego što je bilo predviđeno.

Kapije koncertnog prostora otvaraju se u 16 časova i 30 minuta, a zbog očekivanih velikih gužvi, organizatori iz Skymusic-a apeluju na posetioce da na koncert dođu ranije. Vreme predviđeno za početak koncerta je 20 časova.

ULAZNICE:

Organizatori iz Skymusic-a su saopštili da je preprodaja ulaznica zabranjena. Za ulaznice kupljene kod neovlašćenih preprodavaca, organizator koncerta, bend, kao i zvaničan ticketing servis NE ODGOVARAJU.

Preostale ulaznice za G/A STANDING kategoriju, mogu se kupiti na licu mesta, na biletarnici na uglu Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće. Ulaznice su dostupne i putem sajta efinity.rs, mobilne aplikacije eFinity, kao i svim Efinity prodajnim mestima: blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), kao i u TC Rajićeva (I sprat).

Ulaznica se može čekirati samo jednom. Ukoliko posetilac napusti Party Zone ili koncertni prostor, ulaznica više ne važi.

ULAZAK NA KONCERT:

FEUERZONE: ulaz sa strane reke ulicom Ušće, ulaz je moguć kroz Precheck 2. Dobijate narukvicu. Pratite boju svoje narukvice jer će vaš Označeni ulaz biti označen tom bojom.

TRIBINE: ulaz sa strane reke ulicom Ušće, ulaz je moguć kroz Precheck 2. Svaka tribina ima označen svoj ulaz na glavnom ulazu za tribine, pogledajte na ulaznici kojoj tribini pripadate. Dobijate narukvicu.

G/A STANDING: ulaz iz bulevara Nikola Tesla, ulaz je moguć kroz Precheck 1 ili Precheck 2.

DOLAZAK NA KONCERT:

 • Preporučuje se dolazak javnim prevozom ili peške, ukoliko koriščenje javnog prevoza nije neophodno. Zbog očekivanih gužvi, zatvoreni su delovi grada oko koncertne zone, a takođe su na snazi i izmene u redu vožnje i saobraćanju vozila GSP-a:
 • Obustavlja se saobraćaj u Bulevaru Nikole Tesle, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Ulice trešnjinog cveta (oba smera);
 • Obustavlja se saobraćaj u Ulici ušće, na delu od Bulevara Nikole Tesle do splava “Asteriks”;
 • Vozila na linijama 15, 84, 704, 706 i 707 će se u oba smera kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta, Bulevarom Nikole Tesle i dalje redovnim trasama;
 • Vozila sa linije 60 (60L) će se kretati sledećom trasom: u smeru ka okretnici “Novi Beograd (Toplana)” vozila će ići Brankovim mostom, Milentija Popovića, internom saobraćajnicom, Ulicom Vladimira Popovića, Zemunskim putem, Brodarskom i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Zelenom vencu vozila koristiti redovnu trasu linije 60, odnosno saobraćaće Ulicom sajmište, Brankovim mostom i dalje redovnom trasom.

ZABRANJENI PREDMETI NA KONCERTU GRUPE RAMMSTEIN:

 • rančevi i torbe veći od 20×30 cm (veličina A/4)
 • akcione kamere
 • dronovi
 • štapovi za selfije
 • profesionalne kamere sa odvojivim objektivima, profesionalni video i audio uređaji za snimanje
 • oružje
 • boce ili posude bilo kog tipa
 • predmeti koji mogu biti korišćeni kao projektili
 • laserski pokazivači
 • bicikli, trotineti, roleri, skejtbordovi
 • hrana ili piće
 • kišobrani (u slučaju kiše, molimo vas da umesto kišobrana ponesete kišni mantil)

ORMARIĆI ZA PRTLJAG:

Torbe i prtljag veći od A4 formata (20x30cm) nisu dozvoljeni. Molimo vas da koristite ormariće za prtljag za odlaganje ovih predmeta. Dve lokacije su označene na mapi mesta događaja.

PRISTUP ZA OSOBE SA INVALIDITETOM:

Lica u invalidskim kolicima i sa posebnim potrebama imaju poseban ulaz iz pravca zgrade SIV-A, preko Bulevara Nikole Tesle.

STAROSNA OGRANIČENJA:

Ulaz nije dozvoljen deci mlađoj od 6 godina. Osobe do 16 godina moraju biti u pratnji odraslih osoba sa ulaznicom po punoj ceni.