Home MUSIC Retrospektiva objavila novi singl “Ne budi me”

Retrospektiva objavila novi singl “Ne budi me”

"Ne budi me" je remake pesme koju u originalu izvodi jugoslovenska šlager pevačica Nena Ivošević

49
0
Retrospektiva Ne budi me / cover art

Pop sastav Retrospektiva objavio je novi singl, pesmu i video spot za nju pod nazivom “Ne budi me” u kolaboraciji sa A.N.D.R. i Anom Protulipac. Produkciju pesme “Ne budi me” potpisuje Retrospektiva, glavni vokal otpevala je Ana Protulipac, dok je pored momaka iz benda za aranžman bio zadužen Andrija Gavrilović A.N.D.R.

Ne budi me” je remake pesme koju u originalu izvodi jugoslovenska šlager pevačica Nena Ivošević.

“Kada smo čuli ovu stvar odmah smo se zaljubili u nju i poželeli da napravimo novu, moderniju verziju. Zajedno sa A.N.D.R. smo uradili aranžman i snimili demo vokale koje je otpevao Kića. Slušajući pesmu smo shvatili da ovaj tekst ipak treba da otpeva žensko, kako bi se zadržala ta autentična energija koju je Nena Ivošević prenela svojom pričom, pa smo zato pozvali Anu Protulipac da otpeva lead vokal. Želeli smo da zadržimo sve što ovu pesmu čini jedinstvenom, a da je ipak obojimo našim bojama. Najdraže od svega nam je to što se Neni dopala naša verzija pesme, pa nam je dala zeleno svetlo da je objavimo”, izjavili su članovi benda.

Za pesmu “Ne budi me” snimljen je i video spot koji potpisuje Zoran Rašić, vizuelni umetnik sa kojim Retrospektiva sarađuje još od prvog albuma.

Ovo je peti singl sa predstojećeg albuma pop sastava Retrospektiva koji izlazi u oktobru mesecu ove godine. Pesme “Deo” i “Svi su čudni” bile su duplo singl izdanje kojim je bend najavio novi album, nakon čega su objavljene pesme “Hodam“, “Bez tebe” u kolaboraciji sa mladom beogradskom neo soul pevačicom Janom Đorđević aka nekonaj i sada pesmu “Ne budi me”. koja je prva pesma ovog pop trojca koju ne peva Aleksandar Stevanović Kića, glavni vokal ovog benda.

Retrospektiva je autorski pop sastav iz Beograda nastao 2019. godine. Njihovu muziku definiše spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka. Ovaj pop trojac čvrsto se utisnuo u zvuk domaće scene svojim debi albumom Priče sa hard disc-a, EP izdanjem Čujem da ljudi kažu zbogom i koncertima sa muzičarom i producentom A.N.D.R.

Retrospektiva, Ana Protulipac, Zoran Rašić, A.N.D.R. / Foto: Zoran Rašić

Ana Protulipac je svoju muzičku karijetu započela kao basistkinja raznih domaćih muzičkih sastava, a nedavno je publici predstavila i svoj debitantski EP pod nazivom Samo dišem.