Home MUSIC Sastav Ezra Collective pesmom “God Gave Me Feet For Dancing” najavio novi...

Sastav Ezra Collective pesmom “God Gave Me Feet For Dancing” najavio novi album

Ezra Collective je 2023. godine postao prva džez grupa koja je osvojila Mercury Music Prize

75
0
Promo: PIAS

Ezra Collective, dobitnici nagrade Mercury Music Prize 2023, danas su najavili da će njihov dugo očekivani predstojeći album Dance, No One’s Watching izaći 27. septembra.

Da bi proslavili najavu albuma, Ezra Collective je objavio pesmu “God Gave Me Feet For Dancing”, drugi singl sa predstojećeg albuma sa hvaljenom londonskom pevačicom Jazmin Lejsi (Yazmin Lacey). Prateći video spot, koji je režirala Tajana Tokyo, prikazuje radost plesa i uticaj pokreta na dušu i euforiju noćnog provoda.

Prikladno nazvan, treći studijski album sastava Ezra Collective Dance, No One’s Watching je oda svetom, ali radosnom činu plesa. Napisan tokom 2023. dok je bend obilazio svet, album dokumentuje podijume za igru na kojima su naišli. Drugi singl sa projekta, “God Gave Me Feet For Dancing” poziva slušaoce da prihvate ovaj čin. Femi Koleoso takođe primećuje:

“Ja, Ife i TJ odrasli smo u crkvi i to je odigralo veliku ulogu u tome kako mi gledamo na svrhu plesa. Ples je veći od samog klupskog prostora. Ples je stvar zajednice, ples je duhovna stvar, a ‘God Gave Me Feet For Dancing’ je kao prozor u taj Ezra Collective element za nas petoricu. Postoji priča u Bibliji koja govori o Davidu koji pleše pred Gospodom, i to je uvek bilo nešto što me je inspirisalo. Dakle, ‘God Gave Me Feet For Dancing’ znači da treba gledati na ples više u dohovnom smislu, kao da je to naša Bogom dana sposobnost da se otresemo lošeg života i umesto toga zaplešemo.”

Foto: YOUT / Promo: PIAS

“God Gave Me Feet For Dancing” je nastavak prvog ovogodišnjeg izdanja za Ezra Collective, pesme “Ajala”. Ezra Collective je 2023. godine postao prva džez grupa koja je osvojila Mercury Music Prize za album Where I’m Meant To Be.