Branimir Džoni Štulić na omotu albuma "Zadovoljština" iz 1988. godine

Skulptura Branimira Džonija Štulića, delo akademskog vajara i bubnjara Borisa Lajnera svečano će biti postavljena u zagrebačkom Tematskom parku rokenrola u petak, 7. juna. Jedan od najvećih rok autora ovih prostora time će se pridružiti brojnim drugim legendarnim muzičarima koji su već dobili svoje mesto u ovom jedinstvenom parku.

Boris Lajner je kao bubnjar Azre godinama stvarao muzičku istoriju zajedno sa Štulićem, a sada mu je dao svojevrsnu podršku u formi prve Džonijeve skulpture. Radi se o ukupno četvrtom Lajnerovom radu izloženom u zagrebačkom Tematskom parku rokenrola smeštenom u ulici Pavla Hatza 16, a do sada je inspiraciju pronalazio u Džonu Lenonu, Ejmi Vajnhaus i Džimiju Hendriksu.

Uz njih, ova zagrebačka turistička atrakcija pokrenuta pre 11 godina prostor je dala mnogim gigantima svetske, ali i hrvatske scene, kao što su Dejvid Bouvi, Ramonsi, Džo Stramer, Debi Hari, Igi Pop, Dino Dvornik, Nik Kejv, Lemi Kilmister, Peti Smit, Sin iz sastava Skunk Anansie i Džek Vajt.

Svečano otkrivanje skulpture Džonija Štulića, u organizaciji Radio Tvornice, planirano je za petak, 7. juna u 19 časova, a ulaz je slobodan.