Home ART & CULTURE Šta Džej Džej Ejbrams želi da uradi sa filmom “Povratak u budućnost”?

Šta Džej Džej Ejbrams želi da uradi sa filmom “Povratak u budućnost”?

Timoti Šalame je u pregovorima oko filma, ali dogovor još nije postignut

72
0
Film Povratak u budućnost iz 1985. godine / Printskrin: youtube.com/@UniversalPictures

Producent i reditelj Džej Džej Ejbrams radi svoj sopstveni pogled na film “Povratak u budućnost”. Za njega kažu da je postao holivudska destinacija za nostalgična putovanja, a izgleda da sada planira još jedno.

Kako prenosi Giant Freakin Robot, Džej Džej Ejbrams radi na još neimenovanom filmu koji će, iako to baš i neće biti rimejk filma “Povratak u budućnost”, biti nešto više kao omaž. Ako tražite poređenje, zamislite da će ovaj novi film biti filmu “Povratak u budućnost” ono što je Ejbramsov film iz 2011. godine “Super 8” bio filmu “E.T. vanzemaljac” Stivena Spilberga (kao i filmovima “Stand By Me” i “Goonies”).

Detalji su retki, Ejbrams o tome ne govori, ali saznaje se da će ovaj film, slično kao “Povratak u budućnost”, biti o mladom čoveku koji putuje kroz vreme. Da bi igrao lik u stilu Martija Mekflaja, Ejbrams traži da Timote Šalame glumi noseću ulogu!

Timoti Šalame je u pregovorima oko filma, ali dogovor još nije postignut. Nakon uspeha filmova franšize “Dina” i solidnog uspeha filma “Vili Vonka” prošle godine, Šalame je vruća roba i nije ga lako dobiti.

Međutim, ako tražite koji savremeni glumac najviše liči na Majkla Džej Foksa u osamdesetim godinama prošlog veka, teško da će ko biti bolji od Timotija Šalamea. Tako da je lako razumeti zašto ga Ejbrams želi.

Ideje o potpunom rimejku filma “Povratak u budućnost” plivaju Holivudom godinama. Njegovi kreatori, Robert Zemekis i Bob Gejl uvek su bili odlučni protiv rimejka, baš kao i fanovi filma, i uvek su sprečavali da se napravi rimejk svaki put kada neko to pokuša.

Odavanje omaža u stilu filma “Super 8” izgleda kao najbolje moguće rešenje za holivudske rukovodioce. S obzirom na popularnost serije “Stranger Things” poslednjih godina, apetit za takvom naučnofantastičnom nostalgijom osamdesetih samo raste. U isto vreme, to bi mogao biti lep način da se vrate u žanr za fanove koji bi se pobunili protiv rimejka, ali će verovatno uživati u dobrom omažu.

Naravno, samo pod uslovom da se sve ovo nabrojano i desi. Savremeno vreme prepuno je informacija, ali i dezinformacija, tako da nam ostaje da sačekamo i saznamo da li će se Ejbramsov omaž i realizovati.

Džefri Džejkob (Džej Džej) Ejbrams je američki filmski i televizijski producent, scenarista, režiser i osnivač producentske kuće Bad Robot Productions. Pisao je filmske scenarije i producirao filmove pre nego što je postao jedan od tvoraca televizijske serije Felicity (1998–2002). Ejbrams je osmislio Alias (2001–2006) i delimično Lost (2004–2010), Fringe (2008–2013) i Undercovers (2010). Režirao je filmove Nemoguća misija 3 (2006), Zvezdane staze (2009), Super 8 (2011), Zvezdane staze: Prema tami (2013), Ratovi zvezda: Buđenje sile (2015) i Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera (2019), a bio je producent filmova Kloverfild (2008), Nemoguća misija: Protokol Duh (2011), Nemoguća misija: Otpadnička nacija (2015), Ulica Kloverfild broj 10 (2016), Zvezdane staze: Izvan granica (2016), Paradoks Kloverfilda (2018), Nemoguća misija: Razilaženje (2018), Nemoguća misija: Odmazda — Prvi deo (2023) i Nemoguća misija: Odmazda — Drugi deo (2025).