Home MUSIC Talking Heads najavili luksuzno izdanje albuma “Stop Making Sense”

Talking Heads najavili luksuzno izdanje albuma “Stop Making Sense”

Luksuzno reizdanje kultnog albuma dolazi na vinilu sa knjižicom od 28 stranica

92
0

Talking Heads su najavili deluks izdanje svog kultnog albuma uživo Stop Making Sense povodom proslave 40. godišnjice. Četiri decenije nakon kultnog koncertnog albuma i live filma, set će ovog leta biti ponovo objavljen kao 2LP i 2CD/Blu-ray seta.

Nakon što je luksuzno izdanje rasprodato kada je objavljeno prošle godine, album će se vratiti kao 2LP crni vinil na rhino.com i u maloprodaju, kao i 2LP kristalno čist vinil u Barnes and Noble 26. jula. Obe varijante dolaze sa 12 stranica brošure sa beleškama sva četiri člana benda, kao i fotografijama benda.

U međuvremenu, 2CD/Blu-ray verzija dolazi sa čitavom knjižicom od 28 stranica iz prošlogodišnjeg izdanja, kao i Dolby Atmos miksom kompletnog koncerta koji su miksovali Džeri Harison i nedavno preminuli E.T. Torngren, koji je miksovao i originalno izdanje.

Inspiracija za Stop Making Sense došla je kada je režiser Džonatan Deme video Talking Heads kako nastupaju tokom turneje benda 1983. za album Speaking in Tongues. Nakon toga im se obratio sa idejom da od nastupa napravi koncertni film.

Složili su se i radili zajedno u narednih nekoliko meseci kako bi finalizirali detalje. Na kraju, Deme je snimio tri nastupa pionira novog talasa u holivudskom teatru Pantages u decembru 1983. godine, kako bi stvorio Stop Making Sense.

Koncertni film predstavlja retrospektivu benda do tog trenutka, sa nastupom koji spaja pesme sa svih šest studijskih albuma. Koncert napreduje metodično, otvarajući se tako što Dejvid Birn na sceni izvodi “Psycho Killer” sam sa bubanj mašinom.

Posle svake pesme, Birnu se pridružuje novi član benda sve dok Tina Vejmut, Kris Franc i Džeri Harison ne budu sa njim na bini. Grupa nastavlja da raste tokom koncerta kako se dodaju članovi zvezdanog benda na turneji: klavijaturista Berni Vorel, perkusionista Stiv Skejls, gitarista Aleks Vir i prateće pevačice Lin Mebri i Edna Holt.

Bend je izveo 18 pesama u Stop Making Sense, uključujući i njegov nedavni singl u to vreme, “Burning Down The House“. Tog leta, pesma je bila u velikoj rotaciji na radiju i MTV-u, što je pomoglo da pesma postane njihov prvi hit na Top 10 listi u SAD.

Početkom godine, mediji su preneli da su Talking Heads odbili 80 miliona dolara za ponovno okupljanje benda. Prošlog meseca, objavljen je album obrada pesama grupe Talking Heads.