Home MUSIC Talking Heads ponovo na okupu?

Talking Heads ponovo na okupu?

Da li je Kris Franc najavio ponovno okupljanje benda?

63
0
Printskrin: youtube.com/@A24

Bubnjar grupe Talking Heads Kris Franc pokrenuo je glasine o mogućem ponovnom okupljanju benda objavom na društvenim mrežama: “Mi ćemo se vratiti”. On je na svom Instagram nalogu postavio sliku crno-belog pozorišnog ulaza sa glavnim banerom na kome piše “TALKING HEADS”, a pored datume u decembru i gde se mogu kupiti karte.

Slika ima mnogo istorijskog značenja za njujorške legende novog talasa. The Pantages Theatre je poznato mesto gde je bend snimio svoj kultni film uživo i album “Stop Making Sense” u decembru 1983. godine. Fanovi nagađaju da bi ova slika i poruka mogli biti znak vraćanja grupe Talking Heads na scenu.

Međutim, ovo bi se moglo jednostavno odnositi na činjenicu da će se bend vratiti na mesto događaja u Los Anđelesu na Q&A (pitanja i odgovore) i projekciju filma sledećeg meseca. Događaj “A Night Of Stop Making Sense” 4. juna uključuje i članove benda Talking Heads koji će pričati o kultnom filmu, kao i nastup Blondshell.

    Sva četiri člana benda Talking Heads, Kris Franc, frontmen David Birn, gitarista Džeri Harison i basistkinja Tina Vejmut, prvi put su se zajedno pojavili u javnosti nakon više od 20 godina radi pitanja i odgovora i projekcije njihovog remasterizovanog koncertnog filma “Stop Making Sense” na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u septembru 2023. godine.

    Njih četvoro imaju komplikovan odnos još od njihovog raskida 1991. godine. Ponovo su se ujedinili 1999. godine kako bi promovisali reizdanje filma povodom 15. godišnjice, dok su 2002. godine izveli četiri pesme na ceremoniji uvođenja u Dvoranu slavnih rokenrola, što je bio njihov jedini nastup uživo od 1984. godine.

    Bend je ove godine odbio pozamašnu svotu za ponovno okupljanje, o čemu smo već pisali.