Home MUSIC Tejlor Svift u rodu sa Emili Dikinson

Tejlor Svift u rodu sa Emili Dikinson

Njih dve potiču od engleskog imigranta iz 17. veka, koji je bio rani doseljenik u Vindzor, Konektikat

61
0
Emili Dikinson

Genealoška kompanija ancestry.com tvrdi da je američka kantautorka i pevačica Tejlor Svift u srodstvu sa Emili Dikinson, jednom od najvećih pesnikinja svih vremena. Njih dve potiču od engleskog imigranta iz 17. veka, koji je bio rani doseljenik u Vindzor, Konektikat.

Čim se vest pročula, Muzej Emili Dikinson je pozvao trenutno najveću svetsku muzičku zvezdu da ih poseti.

Obožavaoci pevačice su ranije povezivali Tejlor Svift sa Emili Dikinson, kao i da je njen deveti studijski album “Evermore” inspirisan pesnikinjom iz 19. veka. Emili Dikinson je napisala pesmu pod nazivom “One Sister Have I in Our House”, u kojoj se nalazi reč “forevermore”, slično naslovu albuma Tejlor Svift.

Nekoliko dana pre nego što je najavila izdavanje albuma “Evermore”, Tejlor Svift je razgovarala o omotu svog albuma “Folklore”, rekavši da je imala ideju za “ovu devojku koja šeta šumom u spavaćici 1830. godine”, što je godina rođenja Emili Dikinson.

Pevačica je najavila izdavanje svog devetog studijskog albuma “Evermore” 10. decembra 2020. godine. Emili Dikinson je rođena 10. decembra 1830. godine.

Pevačica je takođe spomenula Emili Dikinson 2022. godine kada je primila nagradu za tekstopisca-umetnika decenije od Međunarodnog udruženja pisaca pesama Nešvil. U svom govoru je rekla da ima tri kategorije za tekstove na osnovu alata za pisanje koje zamišlja da koristi za pisanje pesme.

“Ako moji tekstovi zvuče kao pismo koje je napisala prabaka Emili Dikinson dok je šila čipkanu zavesu, to sam ja koji pišem u žanru pera”, rekla je Tejlor Svift. Njene druge kategorije za tekstove su tekstovi nalivpera i stihovi sa svetlucavim gel olovkama.

Printskrin: youtube.com/@TODAY

Emili Dikinson je umrla 1886. godine. Napisala je skoro 1800 pesama tokom svog života.

Portparol genealoške kompanije Ancestry je rekao da je kompanija koristila svoju “ogromnu kolekciju onlajn zapisa da otkrije porodičnu vezu“ između Tejlor Svift i Emili Dikinson.

Foto: ancestry.com

“Izvanredna veza između Tejlor Svift i Emili Dikinson je samo jedan primer neverovatnih stvari koje možete otkriti kada istražujete svoju prošlost. Čak i ako je ne znamo, naša prošlost može uticati na našu sadašnjost – i kako je zabavno videti sve neverovatne sličnosti između ovog para”, rekla je Dženifer Atli, direktorka istraživanja kompanije Ancestry.