Home MUSIC The Smashing Pumpkins traže novog gitaristu

The Smashing Pumpkins traže novog gitaristu

Ova odluka dolazi nakon odlaska njihovog dugogodišnjeg gitariste Džefa Šredera, koji se oprostio u oktobru prošle godine nakon više od 15 godina rada sa bendom.

41
0
Photo: instagram.com/smashingpumpkins/

The Smashing Pumpkins su objavili na društvenim mrežama da su u potrazi za novim gitaristom koji će im se pridružiti u bendu. Oni su pokrenuli otvoreni proces prijave za regrutovanje novog gitariste.

Odustajući od tradicionalne industrijske prakse popunjavanja upražnjenih mesta visokog profila putem ličnih mreža i insajdera iz industrije, bend je ovu jedinstvenu priliku proširio široj javnosti. Potencijalni gitaristi su pozvani da dostave svoje biografije i druge relevantne materijale na imejl menadžmenta benda, SPGuitar@redlightmanagement.com. The Smashing Pumpkins su posebno pojasnili da su u potrazi za gitaristom, a ne basistom, postavljajući na taj način jasna očekivanja od kandidata.

Gitarista Džef Šreder je napustio bend u oktobru 2023. godine posle 16 godina provedenih u grupi. Trenutno su trio, a budući četvrti član će se pridružiti frontmenu Biliju Korganu, bubnjaru Džimiju Čemberlenu i gitaristi Džejmsu Ihi. Trenutni sastav The Smashing Pumpkins nema stalnog basistu.

Otvoreni poziv, koji su objavili na društvenim mrežama, predstavlja retku priliku za talentovane muzičare širom sveta da se druže i rade sa velikim bendom. Ovo nije prilika da samo pokažu svoje veštine na velikoj bini, već nudi i mogućnost da se pridruže The Smashing Pumpkins na njihovoj turneji 2024. godine. Bend će imati turneju po američkim stadionima uz Green Day, Rancid i The Linda Lindas, koncerte u Velikoj Britaniji i Irskoj sa bendom Weezer, kao i evropske nastupe sa Interpolom. Osim glamura i uzbuđenja zbog nastupa, ova pozicija obećava značajnu izloženost i neprocenjivo iskustvo u muzičkoj industriji.

Podsetimo, The Smashing Pumpkins će nastupiti na 16. INmusic festivalu, koji će se održati u Zagrebu od 24. do 26. juna 2024. godine.