Home MUSIC Dva koncerta Velikog prezira, Novogodišnji Gistropop i Prvojanuarski triptih u Elektropioniru

Dva koncerta Velikog prezira, Novogodišnji Gistropop i Prvojanuarski triptih u Elektropioniru

70
0
Foto: Saša Ivanović

Zbog velikog interesovanja, grupa Veliki prezir održaće dva koncerta u Elektropioniru

Foto: promo
Foto: promo Elektropionir

Veliki prezir retko nastupa uživo, ali se kraj godine za njihov beogradski koncert ustalio kao tradicija: spontano, neplanirano, bez ikakvog koncepta, koncert ovog velikog benda se ispostavio preko potrebnim baš u ovom periodu godine. Tome u prilog ide činjenica da je prvi koncert Velikog prezira najavljen za Elektropionir skoro rasprodat! Zato će bend pred beogradsku publiku izaći dva puta, 29. i 30. decembra. Koncerti oba dana počinju u 21h. Još vrlo malo ulaznica za 29. december može da se nabavi u Anti Shop Elektropioniru, a za 30. i u Anti Shopu i putem Ticket Vision prodajne mreže i tickets.rs. Cena ulaznice po danu je 1.500 dinara.

Foto: promo Elektropionir

Novogodišnjim Gistropop konceptom, koji potpisuje Vladimir Skočajić Skoča, Elektropionir će ispratiti 2023. godinu. Kao i svake godine, ovaj kutak u Cetinjskoj ima drugačiji doček Nove godine. 

“Ako vam je pun kufer dosadnih novogodišnjih dočeka, ako volite muziku koja ne poznaje vreme ni žanrove, ako želite da budete na mestu na kom Džejn Birkin u isto vreme peva sa zvučnika i pije piće na šanku, ako vam je nedostajalo “Beograde, dobro veče” Duška Radovića, ako vas smara doček Nove godine, a ipak ne želite da ga provedete sami ili sa nekim idiotima, ako vam se slušaju najveći Gistro hitovi iz ove, ali i ostalih godina za nama, dođite u Elektropionir 31.12. u 21h da pravimo uspomene kojih ćemo se sećati i onda kada više ne bude imalo šta da se čeka”, poziva Skoča na Novogodišnji Gistropop doček 31.12. Novogodišnje ulaznice su do 27.12. dostupne po ceni od 1.300 dinara, posle toga 1.700. Prodajno mesto: Anti Shop Elektropionir (Cetinjska 15), svakog dana od 12 do 20h.

Foto: promo Elektropionir

Prvog dana januara 2024. godine u Elektropioniru Skreč Majstor Ljuban sa svojom ekipom priređuje Prvojanuarski triptih. Slažu ga u Elektropioniru Skreč majstor Ljuban lično, Zauvar i DJ Kopri.

Zauvar, kao projekat u nastajanju, nalazi se na tromeđi basa, bubnja i skreča gde svaka strana vajdi. Vrti se oko muzike a i muzika se vrti.Zvuči kao ad hoc hip-hop, kao breakbeat, nekad jazz. Članovi ovog benda, ili bolje, družine dolaze svako sa svoje strane, a donose široku ljubav prema muzici. Muzika koju Zauvar donosi je nepredvidiva, ali i uslovljena. Uslovljena vajbom ljudi, vajbom mesta i horoskopom. A može zazvučati kao prirodni fenomen poput talasa (novih i starih). Videc i Kecman su odgovorni za ritam sekciju preko koje Ljuban skrečuje i pušta razne semplove tako da se dobija šarenolik muzički kolaž.

Skreč Majstor Ljuban bavi se DJ-ingom od početka 2001. godine, ali se bavi skrečom od 2005. Hip Hop i Big Beat ritmovi u kombinaciji sa semplovima dečje muzike i Ex Yu rock i folk semplovima dominiraju njegovim muzičkim izrazom. Skreč Majstor Ljuban je dobro poznat na underground sceni po svojim improviziranim jam sessionima sa brojnim muzičarima. Njegov eklektički stil, koji je ukorenjen u igri sa žanrovima i šašavim semplovima, smešta ga među DJ komičare.

Koprivica Zvonimir poznatiji kao DJ Kopri iskusno hara beogradskim klubovima već 13 (slovima: trinaest) godina. Poštuje starije, a kapira mlađe, zavrti se tip-hop, hip-hop, illbient, downtempo, electro, ebm, idm, techno, breakbeat, a ni ostali žanrovi i podžanrovi mu nisu strani. Ovaj čova istopiće densflor i voziti vas dugo kroz noć, a provod je zagarantovan! 

Ulaz: 600 dinara (samo na veče koncerta, nema ih u pretprodaji).