Home ART & CULTURE Film “Prisila” Sofije Kopole stiže u domaće bioskope

Film “Prisila” Sofije Kopole stiže u domaće bioskope

Čuveni par tumače glumci Džejkob Elordi i Kejli Spejni

79
0
Promo: MegaComFilm

Od renomirane američke rediteljke Sofije Kopole na veliko platno domaćih bioskopa od četvrtka, 11. aprila stiže film “Prisila”, biografska drama o čuvenom bračnom paru Prisli i njihovoj turbulentnoj vezi, posmatrano isključivo iz ugla tada mlade Prisile Prisli.

O legendarnom Elvisu Prisliju i danas se sa velikim interesovanjem piše, govori i snima, a njegov bračni život jednako intrigira javnost. Kamerom Sofije Kopole (Izgubljeni u prevodu), a prema Prisilinim memoarima, snimljen je film o njima i njihovoj povezanosti, započinjući sve od onog trenutka kada su se njih dvoje upoznali i kada je tinejdžerka Prisila Bolije zakoračila u život superzvezde rokenrola spoznajući da u privatnim trenucima on postaje i neko drugačiji. 

Čuveni par tumače glumci Džejkob Elordi, poznat po seriji “Euforija” i Kejli Spejni, koja je za ulogu Prisile dobila nagradu Volpi Cup za najbolju glumicu na italijanskom filmskom festivalu u Veneciji

Povodom bioskopskog starta, u subotu, 13. aprila, sa početkom u 18h, u mts Dvorani održaće se specijalna projekcija Kopolinog novog ostvarenja “Prisila”, kojoj će prethoditi Vintage izložba garderobe inspirisana samim filmom. Odmah nakon projekcije prvi put u bioskopskoj sali snimaće se uživo podkast Tampon zona, na temu filma, a u prisustvu publike. Za ovu projekciju filma karte se mogu pronaći na blagajni mts Dvorane, kao i na sajtu mtsdvorana.rs.

Tema podkasta biće “Prisila iza scene: Razgovor o filmu, Sofiji Kopoli i idealizaciji rok zvezda”, a vodiće ga novinarka i autorka “Tampon Zone” Iva Parađanin. Sagovornice biće psihološkinja Marija Petrović i rediteljka Mina Đukić. 

Tampon Zona je podkast koji zagovara promene, slobodu i jednakost, a u zajednici je prepoznat i kao megafon za ženske glasove koji osnažuju žene i podstiču na solidarnost, prihvatanje, aktivizam…