Home MUSIC Grupa EELS objavila svoj 15. studijski album “EELS TIME!”

Grupa EELS objavila svoj 15. studijski album “EELS TIME!”

Album EELS TIME! je već dobio sjajne pohvale

72
0
Promo: E Works / Play It Again Sam

Kao što je ranije najavljeno, kritički hvaljena rok grupa EELS objavila je svoj dugo očekivani, 15. studijski album EELS TIME! za E Works/Play It Again Sam. Snimljen između Los Feliza (Kalifornija) i Dablina (Irska), album EELS TIME! se sastoji od dvanaest potpuno novih pesama.

Album dolazi nakon što se lider benda E oporavio od operacije na otvorenom srcu nakon turneje grupe Lockdown Hurricane 2023. po Evropi i Severnoj Americi. U otvorenom pismu svojim fanovima, E je podelio detalje operacije koja mu je spasila život: “Ja sam srećan čovek. Tako mi je drago što mogu ponovo da sve pozdravim.”

Foto: GUS BLACK

Album EELS TIME! je već dobio sjajne pohvale: Classic Rock ga opisuje kao “besprekoran, emocionalno valovit, na kraju prkosan set pesama starog majstora”, a MOJO je u recenziji albuma sa 4* konstatovao “budimo zahvalni što EELS TIME! kotrlja dalje”. Singlovi sa albuma “Goldy” i “If I’m Gonna Go Anywhere” premijerno su prikazani na BBC 6 Music.

EELS su imali jednu od najkonzistentnijih muzičkih karijera. Projekat koji se stalno menja, glavnog pevača/kantautora E (Mark Oliver Everet), EELS su objavili 14 studijskih albuma od svog debija iz 1996. godine, “Beautiful Freak”. Godine 2008. E je objavio svoju veoma cenjenu knjigu Stvari koje unuci treba da znaju i glumio u nagrađivanom dokumentarcu Paralelni svetovi, paralelni životi o potrazi za razumevanjem svog oca kvantnog fizičara, Hjua Evereta III.

Redosled pesama na albumu EELS TIME!:

01 TIME
02 WE WON’T SEE HER LIKE AGAIN
03 GOLDY
04 SWEET SMILE
05 HAUNTED HERO
06 IF I’M GONNA GO ANYWHERE
07 AND YOU RUN
08 LAY WITH THE LAMBS
09 SONG FOR YOU KNOW WHO
10 I CAN’T BELIEVE IT’S TRUE
11 ON THE BRIDGE
12 LET’S BE LUCKY