Home ART & CULTURE Ijan Makelen govorio o mogućnosti da se ponovo pojavi u filmu kao...

Ijan Makelen govorio o mogućnosti da se ponovo pojavi u filmu kao Gandalf

Ijan Makelen se ove godine vraća kao Magneto u filmu "Deadpool & Wolverine"

59
0
Printskrin: youtube.com/@warnerbrosentertainment

Legendarni glumac i, kako u Velikoj Britaniji vole da kažu, “nacionalno blago” Ijan Makelen je razgovarao o mogućnosti da se vrati ulozi Gandalfa u novom filmu Gospodar prstenova, koji će se fokusirati na lik Goluma. Ijan Makelen je glumio bradatog čarobnjaka u adaptaciji Pitera Džeksona početkom 2000-ih, u onome što je postalo jedna od njegovih najomiljenijih uloga.

Trilogija je završena filmom Povratak kralja 2003. godine, ali je Ijan Makelen ponovio ulogu deceniju kasnije u trilogiji Hobit. Njegova poslednja uloga Gandalfa bila je 2014. godine u filmu Bitka pet armija.

Warner Bros je sada najavio novi deo franšize Gospodar prstenova pod nazivom Lov na Goluma. Piter Džekson bi trebalo da preuzme producentsku ulogu u projektu, ustupajući mesto direktora samom Golumu, Endiju Serkisu. Glumac koji je postao režiser dao je glas Smigolu/Golumu u trilogiji Gospodar prstenova.

Pošto se Endi Serkis vraća na set, iako u novoj ulozi, fanovi se pitaju da li bi Ijan Makelen mogao da ponovi svoju ulogu Gandalfa. Tokom razgovora za The Sunday Times, 85-godišnji glumac je govorio o mogućnosti povratka u fantastičnu seriju.

Printskrin: youtube.com/@warnerbrosentertainment

Dok je Ijan Makelen čuo da će se bradati čarobnjak pojaviti u novom filmu, on tek treba da bude angažovan za projekat. “Ali, nema scenarija, nema ponude, nema plana”, naveo je on. Na pitanje da li bi bio zainteresovan da ponovi ulogu ako se ukaže prilika, Ijan Makelen je jednostavno odgovorio: “Ako sam živ”.

Ijan Makelen je već spreman da ove godine ponovi svoju ulogu u još jednoj velikoj franšizi. Nakon što je glumio u nekoliko X-Men filmova iz 2000-ih i 2010-ih, on će se ovog leta vratiti kao Magneto u filmu Deadpool & Wolverine.

Printskrin: youtube.com/@20thCenturyStudios

Obožavaoci franšize Gospodar prstenova mogu samo da se nadaju da će Ijan Makelen biti isto toliko voljan da se vrati u svoju drugu popularnu franšizu kako bi ponovio ulogu Gandalfa, ako se ukaže prilika. Lov na Goluma tek treba da dobije zvaničan datum objavljivanja, ali bi trebalo da stigne 2026. godine.