Home MUSIC J. Bernardt objavio novi album “Contigo”

J. Bernardt objavio novi album “Contigo”

114
0

J. Bernardt (pravog imena Jinte Deprez), pevač i gitarista belgijske grupe Balthazar, objavio je svoj drugi solo studijski album “Contigo” (via PIAS). On je najpoznatiji kao polovina kantautorskog dua grupe Balthazar, jednog od najomiljenijih i najpoštovanijih alt rok bendova u Belgiji više od dve decenije.

Noseća pesma “Don’t Get Me Wrong” još jednom pokazuje Bernardtovu jedinstvenu sposobnost da kombinuje orkestarski pop sa fankom, stvarajući kao rezultat nešto zaista očaravajuće. Govoreći o pesmi, Deprez elaborira: “’Don’t Get Me Wrong’ koristi veštine komunikacije koje nisu na mestu, čak i hranjene sabotirajućom željom dvoje ljudi koji biraju projekciju umesto samorefleksije. Stara je navika većine nas da potpirujemo vatru, sve dok ona ne spali kuću.”

“Contigo” (na španskom “sa vama”) je dramatično, upečatljivo i živopisno delo, prožeto dramom i oživljeno raskošnom melodijom, vokalom i produkcijskim procvatom od strane majstorskog studijskog autora, kao i muzičkog pronalazača i pevača. “Contigo” istražuje sve faze raskida: šok, tugu, ljutnju, poricanje, povređenost, prihvatanje, i pritom u ceo proces zakucava “opako romantično”.

J. Bernardt / Foto: Athos Burez

Na albumu se nalazi 11 pesama:

1. Rio
2. Taxi
3. Don’t Get Me Wrong
4. Last Waltz
5. Contigo
6. Matter Of Time
7. Mayday Call
8. Left Bathroom Sink
9. I’m The Ghost You Forgot
10. Our Love Was Easy
11. Free