Home MUSIC Muzički duo Sam Morton objavio novu pesmu “Double Dip Neon”

Muzički duo Sam Morton objavio novu pesmu “Double Dip Neon”

Njihov TV debi uživo bio je 18. maja u emisiji "Later... with Jools Holland", gde su se pojavili zajedno sa grupama IDLES i Elbow

93
0
Sam Morton / Foto: Anton Corbijn

Sam Morton, muzički duo koji čine Samanta Morton i Ričard Rasel (Samantha Morton, britanska glumica i Richard Russell, producent), objavio je pesmu “Double Dip Neon“, sa njihovog predstojećeg debi albuma Daffodils & Dirt.

Najnoviji singl “Double Dip Neon”, najživlja pesma sa albuma, predstavlja sjajne vokale Samante Morton, provučene preko dub ritmova i basa, odajući počast haus i rejv muzici sa semplom pesme Sterling Voida “It’s Alright”. Njihov album, koji će biti objavljen 14. juna za XL Recordings, sadrži dvanaest numera koje stvaraju lični muzički svet, spajajući intimnost sa snagom.

Saradnici kao što su Alabaster DePlume, Laura Groves i Jack Penate doprinose projektu, nadograđujući se na dubinu Samantinog eteričnog vokala. Na Daffodils & Dirt nalaze se i prethodno objavljeni singlovi poput “Let’s Walk In The Night, “Cry Without End” i “Hungerhill Road” sa umetničkim delima Nika Vaplingtona (Nick Waplington), koji prikazuju suštinu Samantinog odrastanja na imanju Brokstov u Notingemu.

Duo Sam Morton je debitovao uživo u martu, a 20. juna održaće samostalni koncert u Institutu za savremenu umetnost u Londonu. Takođe će nastupiti na Massive Attack događaju “Act 1.5” u Bristolu i End of the Road festivalu u avgustu, uz propratne događaje u prodavnicama u Rough Trade Nottingham i Rough Trade East u junu.

Njihov TV debi uživo bio je 18. maja u emisiji Later… with Jools Holland, gde su se pojavili zajedno sa grupama IDLES i Elbow.

Redosled pesama na albumu “Daffodils & Dirt”:

1. Highwood House

2. Hungerhill Road

3. Purple Yellow

4. The Little White Cloud That Cried

5. Kaleidoscope

6. Cry Without End

7. Broxtowe Girl

8. Let’s Walk In The Night

9. Greenstone

10. Double Dip Neon

11. The Shadow

12. Loved By God