Home ART & CULTURE Kevin Spejsi negirao nove optužbe za seksualno uznemiravanje

Kevin Spejsi negirao nove optužbe za seksualno uznemiravanje

"Svaki put kada sam dobio vremena i odgovarajuće okruženje da se branim, optužbe su ispitane i propale i bio sam oslobođen krivice"

41
0
Printskrin: youtube.com/@Netflix

Američki glumac Kevin Spejsi negirao je nove optužbe za seksualno uznemiravanje, uoči premijere novog dokumentarnog filma o njemu “Spacey Unmasked“, koji bi trebalo da bude prikazan sledeće nedelje.

Američki glumac Kevin Spejsi je napao predstojeći dokumentarac koji detaljno opisuje godine njegovog navodnog seksualnog zlostavljanja, rekavši da mu nije dato dovoljno vremena da odgovori. On je i negirao nove optužbe za seksualno uznemiravanje, piše The Guardian.

Dokumentarni film iz dva dela, “Spacey Unmasked“, koji će biti emitovan na britanskoj televiziji Channel 4 6. i 7. maja i koji će se strimovati na platformi Max u SAD, tvrdi da sadrži “nikada viđene intervjue i arhivski materijal” koji ispituje život glumca nagrađenog Oskarom “od detinjstva do ranog uspeha na Brodveju i naknadnog meteorskog uspona do slave”.

Na platformi X, nekadašnjem Tviteru, 64-godišnji glumac je napisao da mu je dato samo sedam dana, što, kako tvrdi, “nije dovoljno vremena”, da odgovori na optužbe od “pre 48 godina” i da mu televizijska mreža nije pružila “dovoljno detalja da se istraže ova pitanja”.

Channel 4 je to odbio na osnovu toga što smatraju da je traženje odgovora u roku od sedam dana na nove, anonimne i nespecifične optužbe ’poštena prilika’ da pobijem sve optužbe protiv mene”, dodao je on. Spejsi je nastavio da neće sedeti i “biti napadnut jednostranim ‘dokumentarnim filmom’ televizijske mreže na izdisaju o meni u njihovom očajničkom pokušaju da dobiju rejting”.

“Svaki put kada sam dobio vremena i odgovarajuće okruženje da se branim, optužbe su ispitane i propale i bio sam oslobođen krivice”, napisao je on.

Kevin Spejsi je u intervjuu bivšem novinaru televizije GB News Denu Vutonu negirao optužbe za seksualno uznemiravanje i napad, navodeći da se ponekad “možda ponašao neprikladno”, ali ne i nezakonito. “Preuzimam punu odgovornost za svoje prošlo ponašanje i postupke. Ali ne mogu i neću preuzeti odgovornost niti se izviniti bilo kome ko je izmislio stvari o meni ili preuveličao priče o meni”, rekao je Spejsi. Dodao je da nikada nije nudio pomoć u karijeri u zamenu za seksualne usluge.

“Jasno sam se povezao sa nekim muškarcima koji su mislili da bi mogli da napreduju u karijeri ako imaju vezu sa mnom. Ali nije bilo razgovora sa mnom, sve je to bio deo njihovog plana, koji je uvek bio predodređen da propadne, jer nisam učestvovao u dogovoru”, rekao je glumac, prenosi BBC.

Kevin Spejsi / Printskrin: youtube.com/@guardiannews

Među osobama koje u dokumentarcu iznose nove optužbe protiv Spejsija su glumci Ruari Kenon i Deni De Lilo. Obojica su u izjavama medijima govorili o neprikladnom ponašanju Spejsija prema njima.

Porota londonskog suda proglasila je Spejsija 26. jula prošle godine nevinim po otpužnici za seksualno uznemiravanje četvorice muškaraca. Spejsi je oslobođen devet optužbi, uključujući “seksualni napad, navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka i navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost”.

Kevin Spejsi je tokom suđenja negirao krivicu, poručivši “da nije koristio svoju moć kako bi odveo neimenovane muškarce u krevet”. Optužbe je opisao kao “nož u leđa”.