Home MUSIC Oasis objavili pesmu “Columbia (Sawmills Outtake)”

Oasis objavili pesmu “Columbia (Sawmills Outtake)”

"Hipnotička" proširena verzija pesme označava prvi pregled predstojeće kolekcije

49
0
Printskrin: youtube.com/@oasisinetofficial

Sastav Oasis je podelio ranije neobjavljenu verziju pesme “Columbia” sa albuma Definitely Maybe Deluxe 30th Anniversary Editions. Legendarni britpop bend je prošlog meseca najavio da će specijalno reizdanje njihovog klasičnog debitantskog albuma iz 1994. stići 30. avgusta.

Dostupan u različitim formatima, album Definitely Maybe Deluxe 30th Anniversary Editions će sadržati snimke sa napuštene originalne sesije u velškom studiju Monnow Valley, kao i isečke sa sesije konačnog snimanja albuma u kornvolskom studiju Sawmill.

Printskrin: youtube.com/@oasisinetofficial

Danas, (13. juna), stigao je prvi pregled predstojećeg albuma u obliku pesme “Columbia (Sawmills Outtake)”, koji su po prvi put miksovali Noel Galager i Kalum Marinjo.

Rana, proširena verzija pesme traje više od sedam minuta i zasniva se na efektivno jednostavnoj strukturi akorda. Može da se pohvali hipnotičkim ritmovima. Noelove vokalne harmonije su zakopane dublje u miksu nego na konačnoj verziji albuma, koji je uradio Oven Moris.

“Columbia” je bila jedna od prvih pesama grupe Oasis koja je napisana, a prvobitno je objavljena kao 12-inčni vinil sa belom etiketom. Reizdanje albuma Definitely Maybe povodom 30. godišnjice takođe uključuje neobjavljenu demo verziju “Sad Song” sa vokalom Lijama Galagera.