Home MUSIC Pogledajte kako je bubnjar Majk Portnoj pokušao da odsvira pesmu grupe Tool...

Pogledajte kako je bubnjar Majk Portnoj pokušao da odsvira pesmu grupe Tool “Pneuma”

"Ovo nije pesma, to je matematička jednačina"

92
0
Printskrin: youtube.com/@DrumeoOfficial

Drumeo, kompanija koja nudi onlajn časove bubnjeva, povremeno angažuje poznate bubnjare da nauče delove različitih pesama u ponavljajućim YouTube video serijama. Sada su bubnjaru grupe Dream Theater Majku Portnoju zadali da odsvira komplikovane bubnjeve Danija Kerija na pesmi grupe Tool “Pneuma”, sa albuma Fear Inoculum iz 2019. godine.

Video je sniman više od šest sati. “Ovo čini da Dream Theater zvuči kao j***ni Weezer”, rekao je Majk Portnoj u jednom trenutku. U komentaru na video, Majk Portnoj je razradio poteškoće u pokušaju da naučite ovaj deo bubnjeva: “Drago mi je što vas vidim da svi uživate u ovoj vežbi ljudskog mučenja! Takođe, laknulo mi je kad sam video da me nisu razbili (barem ne previše) što nisam razvalio… Da, ovo je bio ogroman izazov!”

Nastavio je: “Kao što sam spomenuo u videu, mislim da su gledanje Danijevog videa o nastupu i gledanje transkripcija sigurno bili od pomoći… To su dva dodatna alata koja bih koristio kod kuće da sam bio na audiciji za bend ili se spremao da učim pesme za turneju… (takođe NISAM profesionalni prepisivač niti čitač… što bi sigurno ubrzalo proces za mnoge bubnjare koji su dobri u tome). Sigurno da je ovo sviranje bilo grubo na pojedinim mestima, ali ja sam dao sve od sebe uz kamere koje su snimale i sata koji otkucava… Kakav izazov!!! Vau…”

Deni Keri (Daniel Edwin Carey) je bubnjar grupe Tool. Časopis Rolling Stone svrstao ga je 2016. godine među 100 najvećih bubnjara svih vremena, gde je zauzeo 26. poziciju. Na listi najboljih bubnjara kompanije Drumeo nalazi se na 41. mestu.

Majk Portnoj je (ponovo) bubnjar grupe Dream Theatar, a tokom svoje dosadašnje karijere dobio je brojne nagrade i priznanja. 2009. godine uvršten među 50 najboljih bubnjara na svetu, po izboru časopisa Rhythm Magazine, gde je zauzeo 5 mesto. Na listi kompanije Drumeo zauzeo je 59. poziciju.