Home MUSIC Stigao trejler za dokumentarnu seriju o muzičkom festivalu Lollapalooza

Stigao trejler za dokumentarnu seriju o muzičkom festivalu Lollapalooza

Sve tri epizode ​​serije biće objavljene u utorak, 21. maja na Paramount+

59
0
Printskrin: youtube.com/@paramountplus

Najavljena pre više od godinu dana, uskoro na striming platformu Paramount+ stiže “Lolla: The Story Of Lollapalooza“, dokumentarna serija o jednom od najneobičnijih muzičkih festivala. Kako je najavljeno, sve tri epizode ​​serije biće objavljene u utorak, 21. maja, a Paramount+ je objavio trejler za seriju.

U trejleru za dokumentarnu seriju se pojavljuju i o festivalu Lollapalooza govore osnivač festivala Peri Farel (Jane’s Addiction), Trent Reznor (Nine Inch Nails) – Osećalo se kao da je revolucija, Lars Ulrih (Metallica), Flea (Red Hot Chilli Peppers) – Svi smo bili andergraund bendovi, ali to se menjalo, Ice-T, Tom Morelo (Rage Against The Machine) – To je bila Deklaracija o nezavisnosti alternativne nacije i Chance the Rapper – Lola bira sjajne ljude kada niko nije čuo za njih.

Lollapalooza je četvorodnevni festival koji je započeo kao oproštajna turneja koju je kreirao Peri Farel 1991. godine za svoj rok bend Jane’s Addiction, a sada je četvorodnevni festival koji se svake godine održava u čikaškom Grant Parku. Tokom godina je postao odlučujući kulturni događaj za entuzijaste alternativne muzike širom sveta, pokazujući različite talente i negujući globalnu zajednicu ljubitelja muzike i umetnosti.

Lollapalooza je takođe postala platforma za društvene promene, podstičući aktivizam i ekološku svest. Festival se od osnivanja proširio na osam država širom sveta, uključujući Čikago, Čile, Argentinu, Brazil, Nemačku, Francusku, Švedsku i Indiju.