Home MUSIC Belgrade Beer Fest objavio kompletan muzički program

Belgrade Beer Fest objavio kompletan muzički program

195
0

Belgrade Beer fest, najveći festival muzike i piva u jugoistočnoj Evropi, danas je na konferenciji za novinare otkrio ko će sve nastupiti na beogradskom Ušću od 20. do 23. juna. Odabir izvođača potvrđuje da domaća i regionalna scena i te kako živi, kao i da rokenrol muzika i dalje ima zavidnu fan bazu i svoje mesto pod suncem.

Muzički program Belgrade Beer Fest-a održavaće se na tri bine: Main stage, Electro stage i Riff stage.

Prvog dana festivala, u četvrtak, 20. juna, na Main stage će izaći Jarboli, Galija, Dubioza Kolektiv i Love Hunters.

Iste večeri ljubitelji elektronike mogu posetiti i Electro stage, gde će nastupiti DJ Timbe, Rahmanee & Wikluh Sky, kao i Euphorics & Egde MC.

Riff stage će prve večeri festivala biti mesto gde će svoje znanje pokazati Plus1, Killo Killo Banda, Stomp, The Bite i SMF.

Drugog dana festivala, u petak, 21. juna, na Main stage će izaći Kanda kodža i Nebojša, S.A.R.S., Beogradski sindikat, Sunshine i Bojan Ristić Trumpet House.

Istog dana, Electro stage će imati tri domaćina. To su Mancha, Dejan Milićević i Peter Portman.

Deo ekipe koja čini Hali Gali kolektiv, u sastavu Proto tip, Gazorpazorp, Šajzerbiterlemon i Daze izaći će 21. juna na Riff stage, a društvo će im praviti Turbo Trans Turisti i They Drive by Night.

Main stage će trećeg dana festivala, u subotu, 22. juna biti mesto gde će svoje nastupe imati Del Arno Band, Smak +, Električni orgazam, Kerber i Goblini.

Kao što je ranije i najavljeno, Marko Nastić dolazi na Electro stage u subotu, 22. juna. Osim njega, svoje nastupe imaće i Vladimir Dragaš i Boško Baloš.

Riff stage će treće večeri festivala biti mesto gde će nastupiti Yankee Trio, Dram, Senshi, Šaht i Epilog.

Belgrade Beer Fest i ove godine traje četiri dana. Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 23. juna, na Main stage će izaći Let 3, Osvajači, YU grupa i Neverne bebe.

Iste večeri ljubitelji elektronike mogu posetiti i Electro stage, gde će nastupiti Lea Dobričić i Solence b2b Kacansky.

Poslednje večeri festivala, na Riff stage će izaći pobednici Bunt rok festivala Mali demon, drugoplasirani Mihailo Tatić i sastav Đirika, koji je osvojio treće mesto. Nastupiće i Škofja Loka, Zbogom Brus Li, Township Rebellion (Rage Against The Machine tribute) i Recover.

Na konferenciji za novinare održanoj u Skymusic prostorijama, govorili su i neki od učesnika ovogodišnjeg muzičkog programa Belgrade Beer Fest-a.

“Ove godine Beogradski sindikat slavi 25 godina postojanja i imali smo ideju da napravimo veliki beogradski koncert, međutim organizatori Belgrade Beer Fest-a su nas nekako preduhitrili, tako da je došlo, rekao bih, do istorijske saradnje. Mi smo sa Skymusic-om radili i na našem koncertu na Tašmajdanu tačno pre dve godine, i sada su se kockice super posložile – umesto planiranog velikog beogradskog koncerta imaćemo nastup na Beer Festu, koji će biti jednako dobar i jak, ako ne i bolji od pomenutog epskog koncerta da Tašu” – rekli su Ognjen Janković i Boško Ćirković Škabo.

Foto: Skymusic

Član rep sastava Beogradski sindikat Ognjen Janković je rekao da do 17. juna traje konkurs “16 za 25“, u okviru koga “ko napiše nešto dobro, progresivno, inspirisano jubilejom, imaće priliku da dobije silne nagrade i da izbleji”, sa članovima Beogradskog sindikata.

“Nisam brojao koji put nastupamo na Belgrade Beer Fest-u. Kad god me pitaju, za sve 62 godine koliko se bavim muzikom, koji je najveći koncert po broju prisutnih, uvek kažem na prvom mestu je Belgrade Beer Fest“, rekao je basista YU grupe Žika Jelić. Prema njegovim rečima, ostaje da se vidi da li će YU grupa na Belgrade Beer Festu predstaviti i neku novu pesmu, jer su u fazi stvaranja novog albuma.

Foto: Skymusic

Govoreći o saradnji sa grupom Osvajači na jednoj pesmi, Žika Jelić je rekao da su gitarista YU grupe i on odmah prihvatili poziv iz Kragujevca, gde su proveli lepo popodne, veče i sutradan. “Sve zvuči i izgleda kako treba. Jedva čekam da 23. juna čujem na šta to liči i dam konačan sud”, rekao je Jelić.

Član grupe Osvajači Nebojša Jakovljević je rekao da se radi o nekoliko godina staroj pesmi koja je “čekala svoj pravac i životni put”. Prema njegovim rečima, pesma je zaživela kao “spoj simfo roka i dva velika i predivna tenora”.

Foto: Skymusic

Pevač grupe Osvajači, Zvonko Pantović Čipi, najavio je da će bend 23. juna na Belgrade Beer Fest-u svirati svoje stare, ali i nove pesme.

“I ove godine mi je zadovoljstvo da budemo na Beer Fest-u koji je sam po sebi jedna od najvećih manifestacija u našoj državi”, rekao je on obećavajući dobar provod za sve koji dođu: “Kada je nama na bini dobro, onda je i publici dobro”.

Foto: Skymusic

Kako je najavljeno, Electro bina će ove godine biti znatno veća od prošlogodišnje, a u planu je da se u narednim izdanjima posebna pažnja posveti poklonicima ovog zvuka.

“Veliko interesovanje publike izazvali su headlineri na Electro bini i to je razlog da u budućim izdanjima spisak izvođača proširimo i za velike, pa i svetske zvezde ovog muzičkog žanra”, rekla je Nataša Kalember, PR menadžer Skymusic-a.

Skymusic podseća da akcija sa Institutom za transfuziju krvi traje do 18. juna i da prvih 100 dobrovoljnih davalaca dobija VIP pakete ulaznica, a ostali regularne za Belgrade Beer Fest.

Ulaznice za Belgrade Beer Fest su dostupne putem sajta efinity.rs, aplikacije eFinity, na blagajnama Beogradske Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje.