Home ART & CULTURE Džef Bridžis se vraća u “Tron: Ares”

Džef Bridžis se vraća u “Tron: Ares”

Džef Bridžis se vraća na "mrežu"

39
0
Printskrin: youtube.com/@DisneyMovieTrailers

Američki glumac, 74-godišnji Džef Bridžis će se pojaviti u filmu “Tron: Ares”, trećem delu naučno-fantastične franšize. Bridžis je glumio glavnu ulogu u filmu “Tron” iz 1982. godine i sporednu u filmu “Tron: Legacy” iz 2010. godine.

Oba filma bila su komercijalno uspešna, a originalni film danas ima kultni status među ljubiteljima naučne fantastike. Džef Bridžis je u originalnom filmu tumačio programera Kevina Flina, koji je zatočen u digitalnom svetu, gde učestvuje u smrtonosnim borbama kako bi se vratio u stvarni svet.

Film “Tron” je najpoznatiji po pionirskom korišćenju kompjuterski generisanih slika (CGI), koje su korišćene za kreiranje digitalnog sveta video igrice nakon što je Bridžisov lik, Kevin Flin, ubačen u jednu. U nastavku, Flin je zarobljen u mnogo sofisticiranijoj verziji igre svog digitalnog dvojnika, Clua, koga je takođe igrao Džef Bridžis i koji je digitalno bivao sve mlađi koristeći CGI.

U novom filmu glumi Džared Leto kao glavni lik Ares, a režiser je Joakim Roning. Film će pratiti Aresa (Leto), visoko sofisticirani program koji je zbog opasne misije poslat iz digitalnog u stvarni svet. Scenario za film napisali su Džesi Vigutou i Džek Torn. Kako se očekuje, film će imati premijeru 2025. godine.