Home MUSIC Sedmi festival “Aranđelovac zove” 23. i 24. jula na Otvorenoj sceni parka...

Sedmi festival “Aranđelovac zove” 23. i 24. jula na Otvorenoj sceni parka Bukovičke banje

Ulaz na festival Aranđelovac zove je, kao i svake godine, besplatan

116
0

Ovogodišnje, sedmo po redu izdanje muzičkog festivala Aranđelovac zove biće održano 23. i 24. jula na Otvorenoj sceni parka Bukovičke banje u gradu pod Bukuljom. Ove godine, kao i nekih ranijih, festival će se održati u nedelji kada Aranđelovac obeležava svoj imendan (26. jul).

Organizatori su i ove godine otvorili konkurs za neafirmisane, mlade bendove, koji su do 1. juna mogli da se prijave i time sebi obezbede nastup u takmičarskom delu festivala. U takmičarskom delu 7. festivala Aranđelovac zove 23. i 24. jula na Otvorenoj sceni parka Bukovičke banje nastupiće grupe De sad? (Raška), Wrishlas (Sremska Kamenica – Bačka Palanka), Kirilgan (Aranđelovac), Deformitet (Selenča), Fade out (Arilje), Nionanija (Beograd), Noise gate (Novi Sad), Red Danger (Negotin) i Yadac (Smederevska Palanka).

Kako su organizatori najavili, i ove godine biće obezbeđene vredne nagrade za pobednike i za najboljeg gitaristu. Podsetimo, prošlogodišnji pobednik takmičarskog dela festivala Aranđelovac zove je bio, potpuno zasluženo, lokalni bend BBA.

BBA, pobednik festivala Aranđelovac zove 2023. godine / Foto: Ivica Drobac

Još nije poznato ko će ove godine nastupiti u revijalnom programu. Ulaz na festival Aranđelovac zove je, kao i svake godine, besplatan.